23.03.2016 | Romania

S&T Romania sustine sistemul bancar in procesul de transformare digitala


In multe sectoare ale economiei, companiile sunt confruntate cu schimbari profunde ale modelului de business, schimbari uneori provocate, alteori doar sprijinite de evolutiile tehnologice.

Cum sistemul bancar este unul din cele mai dinamice si competitive, S&T Romania si-a propus ca, impreuna cu Oracle Romnania, sa genereze o dezbatere care sa adreseze provocarile din acest domeniu deosebit de important. Putem vorbi despre provocari deja “obisnuite” precum competitia, nevoia de diferentiatori, presiunea pe cresterea calitatii serviciilor concomitent cu scaderea costurilor dar si despre provocari mai noi, produse de schimbari mai profunde ale modelelor de business.  

In acest context, pe 22 Martie la Hotel InterContinental din Bucuresti, a avut loc evenimentul “THE BANK OF THE FUTURE”, o conferinta de business organizata de S&T Romania impreuna cu Oracle Romania la care au participat peste 100 de reprezentanti de top ai institutiilor bancare din Romania.

Cuvantul de deschidere i-a apartinut lui MIRCEA NEAGU, Managing Director, S&T Romania. ”Credem ca in contextul digitalizarii tot mai puternice, in contextul celebrului cloud - care in cativa ani va deveni modul normal in care vom accesa serviciile de acest gen- rolul furnizorilor de serviicii informatice va creste semnificativ”, a declarat MIRCEA NEAGU.


SORIN MINDRUTESCU, Central Eastern Europe Cloud Director & Country Leader for Romania, Oracle, a moderat masa rotunda cu tema “Evolution or Revolution – Next in Banking” la care au participat: SERGIU CRISTIAN MANEA, Executive President, Banca Comerciala Romana, STEVEN VAN GRONINGEN, President & CEO, Raiffeisen Bank Romania, SERGIU OPRESCU, Executive President, Alpha Bank Romania, ANDREI CARAMITRU, Head of Eastern European Telecom, Media and Technology Practice, McKinsey & Company si OMER TETIK, CEO, Banca Transilvania. A fost o discutie deschisa in cadrul careia, fiecare si-a exprimat opinia despre evolutia digitala in sistemul bancar si modul in care acesta se aliniaza sa raspunda cerintelor tot mai dinamice.


In continuarea mesei rotunde, cei prezenti au avut ocazia sa afle despre solutiile menite sa sprijine sistemul bancar in procesul de digitalizare de la specialistii Oracle - CESARE CAPOBIANCO, Vice-President, Oracle Applications Sales for Central Eastern Europe; DAVID LOPES, EMEA Digital Experience Director si LIVIU GHERMAN, Oracle Cloud Champion.

S&T este un integrator IT cu cunostinte end-to-end privind solutiile informatice care isi propune sa fie un driver pe piata locala pentru ideile inovatoare pe care Oracle le aduce.

Cu o echipa de peste 170 de specialisti si o experienta de peste 20 de ani pe piata din Romania, S&T ofera solutii informatice adaptate necesitatilor clientilor, bazate pe un portofoliu bogat de aplicatii software, infrastructura hardware si de comunicatii, precum şi o gamă completă de servicii de consultanta si suport,