20.04.2016 | Romania

Noile tehnologii – provocare pentru eficientizarea și modernizarea administrației publice?

În data de 20 aprilie, la Hotel Radisson din București, S&T Romania împreună cu Microsoft a organizat evenimentul „Noile tehnologii – provocare pentru eficientizarea și modernizarea administrației publice?”

A fost o sesiune interactivă și colaborativă pe tema modernizării serviciilor publice prin valorificarea datelor din administrație (consolidarea, segmentarea și interpretarea datelor) și utilizarea noilor tehnologii.

Nu ne mai imaginăm astăzi inițiative publice fără suport IT – de la decizii bazate pe date, la platforme și aplicații software pentru implementarea proceselor din administrația publică. Fiecare inițiativă nouă înseamna un efort de extindere a infrastructurii IT curente (implicit o creștere a complexității din punct de verere operare, interoperabilitate, securitate).

Din acest motiv, prin scenarii practice de utilizare a noilor tehnologii, studii de caz si demo-uri, ne-am propus să venim în intâmpinarea instituțiilor statului cu soluții viabile pentru extinderea capabilităților curente cu aplicații și funcționalități noi, oferind o imagine care poate fi valorificată în inițiativele publice de inovare și dezvoltare următoare.

Dl. Șerban Iosifescu, Președinte ARACIP, a prezentat un exemplu de bune practici - implementarea unei soluții informatice pentru măsurarea calității în învățământ derulată impreună cu S&T și având la bază o platformă de management a conţinutului documentelor dezvoltată pe tehnologie Sharepoint.

Agenda a inclus și o sesiune dedicată fundamentelor de securitate, conformitate și transparență aplicabile ofertei de soluții și platforme cloud Microsoft în cadrul căreia s-au discutat situații concrete, cadrul legal și de reglementare.

De asemenea, reprezentanții Matrix Business Consulting au susținut o prezentare a programelor de finanțare europeană pentru proiecte de Big Data/Analytics pentru instituții publice.

Anca Ileana, Public Sector Business Unit Manager, S&T Romania Anca Ileana, Public Sector Business Unit Manager, S&T Romania

Aurelian Stoica, Public Sector Business Unit Manager, S&T Romania Aurelian Stoica, Public Sector Business Unit Manager, S&T Romania

Todi Pruteanu, Business Development Manager, Microsoft Todi Pruteanu, Business Development Manager, Microsoft

Todi Pruteanu, Business Development Manager și Cristina Metea, Legal & Corporate Affairs Director, Microsoft Todi Pruteanu, Business Development Manager și Cristina Metea, Legal & Corporate Affairs Director, Microsoft

Cristian Necula, Presales Manager, S&T Romania Cristian Necula, Presales Manager, S&T Romania

Constantin Șerban Iosifescu, Președinte ARACIP Constantin Șerban Iosifescu, Președinte ARACIP

Nicoleta Fedorovici, Data Solutions Specialist, Microsoft Nicoleta Fedorovici, Data Solutions Specialist, Microsoft

Claudiu Constantinescu, Solution Sales, S&T Romania Claudiu Constantinescu, Solution Sales, S&T Romania

Zoltán Somodi, General Manager, Matrix Business Consulting Zoltán Somodi, General Manager, Matrix Business Consulting