10.02.2020 | Romania

Conferința „Digital Transformation Agenda of Romania”


În data de 10 februarie 2020, la Hotelul Radisson din București, a avut loc Conferința națională despre Guvernarea digital - Digital Transformation Agenda of Romania.

A fost o dezbatere constructivă pentru deblocarea proiectelor digitale guvernamentale îndelung așteptate de comunitatea IT&C din România - transformarea digitală a administraţiei publice centrale şi locale, semnătura digitală şi e-Guvernarea fiind câteva dintre temele abordate.

“De la ADR se doreşte să fie o instituţie mult mai agilă, focusată pe ceea ce numeşte transformare digitală, nu digitalizare. Ne propunem să fim o autoritate care să ajute transformarea digitală, atât a mediului privat, cât şi a mediului public. Focusul nostru va fi pe zona publică, pe marile proiecte pentru marii beneficiarii ai celor 36 de evenimente de viaţă. Interoperabilitatea este cea mai mare problemă pe care o are astăzi România la nivelul serviciilor publice electronice pe care le oferă. România, la nivel de digital, este un fel de ţară fără autostrăzi digitale.” a declarant Sabin Sărmaş, preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României – instituție nou înființată având rolul de a realiza și asigura implementarea strategiilor și a politicilor publice în domeniul digitalizării.


Evenimentul, o initiativă de comunicare consultativă, a reunit reprezentanți ai mediului guvernamental, ai companiilor si organizațiilor din industriile IT&C, S&T fiind reprezentată de Dna. Nicoleta MacoveiDirector General, S&T Romania.