Fortinet Secure SD-WAN

Soluţiile de tipul Software-Defined Wide-Area Network (SD-WAN) îmbunătăţesc modurile de lucru şi performanțele aplicațiilor din cadrul organizaţiilor şi în sucursalele companiilor prin utilizarea eficientă a Wide-Area Network (WAN), precum și a conectivității multi-cloud.


Unul dintre avantajele principale ale SD-WAN este că oferă posibilitatea unei selecții dinamice a căilor de conectare - MPLS, 4G / 5G sau broadband - permiţând companiilor să poată accesa rapid și ușor aplicațiile interne şi cloud critice pentru afaceri.
Soluțiile SD-WAN au devenit din ce în ce mai populare, pe măsură ce organizațiile solicită conectivitate rapidă, scalabilă și flexibilă între diferite medii de rețea scăzând totodată costurile, dar păstrând la un nivel ridicat experienţa utilizatorilor finali.

Soluțiile de tipul SD-WAN conectează utilizatorii la orice aplicație oriunde se află de la centrul de date sau din cloud. SD-WAN stabilește în mod inteligent care cale corespunde cel mai bine nevoilor ideale de performanță pentru o anumită aplicație. Apoi, rutează traficul către calea WAN ideală, în timp ce arhitecturile WAN tradiționale nu au decât posibilitatea de a rula toate aplicațiile prin MPLS. Mai jos sunt câteva caracteristici care definesc modul în care funcționează o soluție SD-WAN și a evoluat dintr-o infrastructură WAN:

 • Înţelegerea aplicaţiilor;
 • Selecţia dinamică a căilor de comunicaţie;
 • Implementare de tipul “Zero-Touch”;
 • Orchestrarea centralizată;

 • FortiGate SD-WAN este disponibil în mai multe forme, cu multe modele diferite pentru a putea răspunde nevoilor organizaţiilor, de la hardware, maşini virtuale şi până la șase medii cloud diferite. FortiManager, care poate fi utilizat pentru monitorizarea și gestionarea echipamentor FortiGate, se poate realiza în diferite forme, inclusiv hardware, virtual și SaaS.


  Fortinet Secure SD-WAN înlocuiește routerele WAN separate, optimizează WAN și dispozitivele de securitate, cum ar fi firewall-uri și gateway-uri web securizate printr-un singur Fortinet NGFW.
  Acesta oferă cele mai bune performanțe din industrie, cu capabilități care includ conștientizarea aplicațiilor și suport de acoperire WAN pentru VPN. Fortinet Secure SD-WAN furnizează performanțe deosebite, activate prin identificarea rapidă a aplicației și automatizarea dinamică a căilor de comunicaţie.

  Pentru mai multe informații vă rugăm să ne contactați la:

  Telefon: +40 21 208 58 00
  E-mail: AccManagers@snt.ro