10.12.2009 | Austria

S&T implementează soluţia SAP pentru CosmosDirekt

Personalizare rapidă şi flexibilă a sistemelor de plăţi

CosmosDirekt, cea mai mare companie de asigurări directe din Germania, a ales IMG, compania de servicii de consultanţă a S&T Group, pentru modernizarea sistemelor sale de avizare a clienţilor şi de administrare a plăţilor. Odată cu introducerea SAP FS-CD, vechiul sistem de gestiune a clienţilor a fost înlocuit, ca şi sistemul de avizare a plăţilor, dezvoltat intern de către asigurător.

Având în vedere recenta modificare a German Insurance Agreement Act, precum şi ca urmare a apariţiei unor noi sisteme, cum ar fi SEPA – Single Euro Payments Area, CosmosDirekt s-a confruntat cu o provocare importantă – aceea de implementare a unei noi şi foarte largi game de sisteme şi procese. În acelaşi timp, s-a confruntat cu necesitatea asigurării conformităţii cu specificaţiile existente la nivelul Generali Deutschland Group, grupul din care face parte compania.

SAP FS-CD (SAP Financial Solutions - Collection and Disbursement) este o soluţie special concepută pentru a răspunde necesităţilor specifice industriei asigurărilor, de gestiune a tuturor procedurilor relevante pentru colectarea şi administrarea plăţilor. SAP FS-CD-ul oferă o prezentare detaliată a tuturor primelor plătite pentru poliţele emise şi, de asemenea, a tuturor plăţilor efectuate către clienţi. Fluxurile de numerar sunt raportate în sistem, oferind în orice moment informaţii cu privire la situaţia plăţilor.

IMG deţine competenţe extinse şi expertiză în implementarea soluţiilor SAP pentru domeniul asigurărilor, în special în domeniul “Collection and Disbursement” (colectare şi decontări). "Consultanţii noştri au o experienţă îndelungată în punerea în aplicare a soluţiilor SAP pentru domeniul asigurărilor. Cu IMG ca partener ce ne asigură o lansare de succes, Cosmos dispune acum de un sistem modern şi standardizat de cont curent, care poate fi adaptat rapid şi flexibil pentru a răspunde oricăror viitoare noi cerinţe", a declarat Christian Rosner, CEO al S&T AG.

Pe parcursul cooperării cu CosmosDirekt, experţii IMG au acordat asistenţă pe parcursul fiecarei etape a proiectului, de la designul iniţial la lansarea sistemului. Pe lângă supravegherea implementării, sprijinul lor a fost extins la ajustarea soluţiei în scopul de a asigura conformitatea cu modificările legislaţiei specifice de asigurări, testarea proceselor de afaceri şi efectuarea migrării datelor. Scopul final a fost conectarea soluţiei SAP FS-CD cu sistemul ICIS de gestiune a portofoliului şi a plăţilor, în scopul de a standardiza mediul de lucru, procesele specifice de asigurări şi IT. Atingerea acestui obiectiv constituie premisa extinderii noului sistem de plăţi în cadrul întregului grup Generali Deutschland.

Termenul de timp foarte scurt pentru implementarea acestui proiect cuprinzător, care a trebuit să fie finalizat în doi ani, a constituit o provocare pentru consultanţii IMG şi echipa de la CosmosDirekt. "Programul de implementare foarte strict a solicitat din plin competenţele şi angajamentul tuturor participanţilor la proiect. În plus, cele două echipe implicate au trebuit să se asigure că procesele de afaceri, precum şi toate procesele operaţionale optimizate vor fi disponibile fără întreruperi pe tot parcursul implementării", afirmă dr. Roland Feldhoff, Head of Accounting and Controlling la CosmosDirekt.