03.12.2009 | Romania

S&T – cel mai important furnizor de servicii de consultanţă IT în Europa Centrală şi de Est

Gartner a dat publicităţii rezultatele studiului la nivel global

Gartner, una dintre cele mai importante organizaţii globale de consultanţă şi cercetare de piaţă, a publicat un studiu cu privire la topul celor mai importante 10 companii de consultanta la nivel regional şi la nivel global. Conform acestui studiu, dat publicităţii în luna iulie a acestui an, grupul S&T a fost declarat lider în regiunea Europei Centrale şi de Est în furnizarea de servicii de consultanţă IT.

Prezent în 21 de ţări din Europa Centrală şi de Est, regiunea DACH (Germania, Austria, Elveţia), din Japonia şi China, grupul austriac înfiinţat în urmă cu 16 ani a devansat nume de referinţă în domeniul consultanţei IT. Studiul a relevat faptul că S&T, în condiţiile unei concurenţe puternice, a deţinut anul trecut o cotă de piaţă de 9,2% în situaţia în care a înregistrat venituri de 150 de milioane USD în acest domeniu.

Prin poziţia ocupată în cadrul Grupului şi prin gradul de profesionalism al echipei sale, S&T România a avut o contribuţie marcantă la obţinerea acestui rezultat. “Studiul reprezintă o veste bună pentru clienţii noştri prezenţi ca şi pentru cei potenţiali. Clienţii care au beneficiat şi beneficiază de serviciile noastre de consultanţă IT au acum certitudinea colaborării cu unul dintre liderii de piaţă, iar cei care au în vedere demararea unei colaborări cu S&T pot fi siguri că vor obţine cele mai bune servicii disponibile pe piaţă. În cei 15 ani de activitate în plan local, am reuşit să creăm o echipă de consultanţi formată din specialişti care deţin nu doar cunoştinţe de tehnologie, ci sunt capabili să înţeleagă procesele de afaceri ale clientului. Numărul mare de proiecte importante în care consultanţii noştri au fost implicaţi, multe dintre ele având anvergură regională, a contribuit la acumularea de experienţă şi cunoştinţe“, a declarat Bogdan Cocora, Country Manager – S&T România.

Pe piaţa din regiunea Europei Centrale şi de Est se remarcă în prezent o segmentare a companiilor care activează în domeniul IT: consultanţi, integratori de sistem, furnizori de servicii IT. Organizaţiile în măsură să ofere servicii complete – consultanţă, integrare de sisteme şi servicii IT – sunt denumite “Parteneri de afaceri pentru inovare şi de transformare” (BITP – Business Innovation/Transformation Partner). Grupul S&T este una dintre puţinele organizaţii capabile în acest moment să ofere servicii de consultanţă IT (consultanţă pentru procesele de afaceri şi consultanţă pentru infrastructura şi tehnologiile IT), servicii de integrare de sisteme IT, precum şi servicii IT (IT System Operation, Business Process Operation).

Prin acumularea de expertiză specifică pentru industrii şi deţinând un vast potenţial de inovare tehnologică, echipa S&T are capacitatea de a pune în corelaţie conceptele strategice ale clientului şi procesele de afaceri derulate în organizaţia acestuia.