09.12.2008 | Romania

S&T îşi menţine poziţia de cel mai important furnizor de servicii şi sisteme integrate ERP în România

Studiul Pierre Audoin Consultants arată că S&T România se clasează pe primul loc în clasamentul furnizorilor de servicii ERP cu o cotă de piaţă de 14% în 2007

Orientarea Grupului S&T către furnizarea de servicii profesionale IT reprezintă o reţetă câştigătoare şi este perfect adaptată realităţilor pieţei. Acest lucru este certificat de rezultatele publicate de companiile de cercetare de piaţă. Cel mai recent studiu dat publicităţii de Pierre Audoin Consultants, „ERP Romania 2008”, stabileşte ierarhiile companiilor care distribuie aplicaţii ERP şi a celor care furnizează servicii asociate acestor tipuri de soluţii, ierarhii stabilite în baza rezultatelor obţinute în anul 2007. Conform acestui studiu, S&T România este al treilea jucător pe piaţa locală de produse şi servicii ERP, după producătorii de aplicaţii SAP şi Oracle, şi cel mai important furnizor de servicii şi sisteme integrate ERP.

Cu prezenţă doar în zona de servicii şi sisteme integrate, S&T România deţine în această piaţă o cotă de peste 14%. Consecventă în îndeplinirea obiectivelor sale, compania şi-a îndeplinit şi în 2007 misiunea de a creşte cel puţin în ritmul pieţei. Astfel, S&T România a înregistrat performanţe superioare cu aproximativ 23% în comparaţie cu cele înregistrate în 2006, comparativ cu creşterea de 21,7% marcată la nivelul întregii pieţe.
Primele trei companii clasate în topul furnizorilor de servicii şi sisteme integrate ERP deţin împreună 40% din piaţă.
Deşi potenţialul pieţei soluţiilor ERP şi a serviciilor asociate continuă să fie semnificativ, pentru anii 2008-2009 analiştii PAC estimează o atenuare a ritmului de creştere, o rearanjare pe eşichier a jucătorilor şi o repoziţionare a clienţilor în raport cu oferta existentă.
„Într-un mediu economic marcat de incertitudine, abilitatea de a furniza soluţiile şi serviciile IT cu impact semnificativ asupra performanţelor organizaţiilor va face diferenţa între jucătorii din piaţă. Suntem încrezători că, aşa după cum arată şi studiul PAC, suntem pregătiţi să răspundem alături de clienţii noştri provocării de a construi sisteme IT adaptate proceselor lor de afaceri,” a declarat Christian Rosner, CEO S&T.
„Bazându-se, în România, pe un portofoliu de proiecte ERP foarte mari, mari şi medii, S&T a reuşit să îşi păstreze poziţia de lider în clasamentul PAC pentru 2007. Compania deţine avantajul de a face parte din Grupul S&T şi, ca urmare, are acces la clienţi internaţionali şi regionali. Afacerile în domeniul ERP nu reprezintă un simplu generator de venituri şi profit marginal, ci şi un atu şi un diferenţiator pentru S&T într-o piaţă orientată pe infrastructură, cum este cea din România,” spune Eugen Schwab-Chesaru, Partner & Managing Director al Pierrre Audoin Consultants (PAC) pentru Europa Centrală şi de Est.

Direcţie strategică de dezvoltare


Rezultatele obţinute subliniază contribuţia pe care subsidiara din România o are în susţinerea eforturilor Grupului S&T de a-şi consolida poziţia de lider în furnizarea de servicii IT şi de consultanţă în regiunea Europei Centrale şi de Est.
S&T adaugă valoare pentru clienţii săi pe întregul lanţ de servicii IT furnizate. Grupul continuă să promoveze intensiv soluţiile ERP şi deţine competenţele necesare în acest sens. Pentru a transfera know-how-ul acumulat pe soluţiile ERP în cadrul Grupului, dar şi către clienţii săi, S&T operează şi continuă să dezvolte centre de competenţă pentru soluţii ERP.
Grupul va continua să se concentreze pe furnizarea de soluţii dedicate verticalelor industriale şi pe integrarea soluţiilor ERP cu soluţii specifice verticalelor industriale. De asemenea, competenţele pe care le deţine în dezvoltarea de software îi vor permite Grupului să construiască soluţii adaptate conform cerinţelor specifice ale clienţilor săi.