03.09.2011 | Austria

A fost semnat acordul de principii privind participarea noilor investitori

Astăzi S&T AG a semnat acordul de principii cu investitorii Quanmax AG şi grosso Holding GmbH, precum şi cu băncile finanțatoare. Acest acord conţine toate condiţiile esenţiale pentru o participare planificată a acestor investitori la majorarea de capital şi restructurarea angajamentelor financiare. După punerea în aplicare a majorării de capital, noii investitori vor deţine o majoritate de aproximativ 80% în S&T. Pentru decizia finală în privința acestei tranzacţii este planificată, pentru perioada imediat următoare, o adunare generală extraordinară a acționarilor. În baza termenilor agreați, vor fi puse în aplicare emiterea de noi acţiuni şi reorganizarea obligațiilor S&T AG (societatea-mamă). Pe lângă stabilitatea financiară pe termen lung a S&T şi reorganizarea structurii acţionariatului, participarea investitorilor oferă avantaje durabile pentru clienții ambelor companii: Quanmax va avea acces la pieţele din Europa de Est, iar S&T își va extinde masiv portofoliul său de produse și servicii.

În general, tranzacţia va conduce la o consolidare susţinută şi cuprinzătoare a capacităţilor S&T şi asigură condiţiile pentru dezvoltarea economică cu succes a grupului pe termen lung. Punerea în aplicare a tranzacţiei este condiţionată, printre altele, de aprobarea acordului de către adunarea generală a acţionarilor, de către autorităţile guvernamentale de reglementare a pieței şi de avizarea privilegiului de restructurare de către comisia de preluare.

„Participarea acestor investitori aduce o stabilitate durabilă întregului Grup S&T. Ca urmare, S&T își va consolida poziţia sa de partener pe termen lung pentru clienții noștri. Suntem recunoscători angajaţilor noştri, clienţilor şi furnizorilor pentru loialitatea lor din perioada grea pe care am parcurs-o şi sunt încrezător în viitorul nostru comun”, se subliniază în mesajul consiliului director al S&T Group.
Datorită progreselor în procesul de restructurare şi a acordului privind participarea investitorilor, domnul Michael Lanik, CRO, va demisiona din calitatea de membru al Consiliului Director şi va părăsi S&T cu începere din 5 septembrie a.c.. Consiliul de Administrație îi mulţumește domnului Lanik pentru activitatea sa de succes în interesul S&T.